EuroMillions ja Brexit – Britit huolissaan osallistumisesta

Britit ovat huolissaan kaikennäköisistä Brexitiin liittyvistä asioista, mutta uutisissa nousi esiin myös lottopelit. Yksi brittien suosikkilotoista

EuroMillions on monikansallinen lotto ja britit ovat kyselleet pystyvätkö he enää pelaamaan kyseistä lottoa unionista eromisen jälkeen? Lottohullut arvostavat tätä kiinnostusta ja tuohtumusta ajatukseen siitä, että Brexit veisi myös loton briteiltä!

Mikä on EuroMillions lotto?

Kuten Eurojackpot, on EuroMillions myös monikansallinen lotto, jossa päävoitto on useiden miljoonien arvoinen. EuroMillionsin päävoitto on tällä viikolla 48 miljoonaa euroa ja suurin päävoitto on ollut 190 miljoonaa euroa ja se on voitettu kaksi kertaa (Englannissa ja Espanjassa). 190 miljoonaa on myös suurin mahdollinen päävoitto.

EuroMillions on siis selkeästi Eurojackpotia vielä isompi lotto ja todella suosittu varsinkin briteissä.

EuroMillions lotossa valitaan 5 päänumeroa ja 2 tähtinumeroa (lue: lisänumeroa). Päänumerot valitaan EuroMillionssissa valitaan 1-50 väliltä ja tähtinumerot 1-12 väliltä.euromillions lyhyesti

Yksi rivi  Euromillions lottoa maksaa 2,50 € (briteissä 2,5 £) ja lisäpelejä löytyy myös. Lisäpelit ovat maakohtaisia, esimerkiksi briteissä jokainen rivi osallistuu lisäarvontaan, jota kutsutaan ”UK Millionaire Maker” arvonnaksi.

EuroMillions suoritetaan joka tiistai ja perjantai kello 21:00 Suomen aikaa.

Brexitin jälkeinen EuroMillions

Britit ovat turhaan huolissaan, sillä he pystyvät jatkossakin (tapahtui mitä tahansa) pelaamaa EuroMillions lottoa muiden maiden kanssa. Vähän sama asia se, että brittiläiset jalkapallojoukkueet tulevat yhä pelaamaan Euroopan välisissä kansallisissa liigoissa ja osallistuvat näiden palkintopotteihin.

Huolet nousevat enemmän näistä asioista:

  • Punnan devaluaatio euroa vasten
    • Tämä johtaa huonompaan suhteeseen päävoitossa (joka ilmoitetaan euroina)
    • Rivihinta perustuu euroihin ja päävoitto on monikansallinen, muut voitot ovat kansallisia
      • Näin Britit maksavat vähän enemmän kuin euroalueella asuvat heikommista voitoista

EuroMillions suomalaisille pelaajille

Osallistut EuroMillions loton arvontaan Suomesta netissä. Valitettavasti Veikkaus ei tarjoa EuroMillions arvontaan rivejä. Pelaa EuroMillions lottoa ja kymmenien tai satojen miljoonien voittopoteista näillä sivustoilla.