”En antaisi pankin enää huijata” – lottomiljonäärien kommentteja

Veikkaus teki tutkimuksen yli 500 000 euroa voittaneiden asiakkaiden välillä, vuosilta 2007-2017. Tarkoituksena oli selvittää miten voitot ovat mahdollisesti muuttaneet elämää ja mitä vastoinkäymisiä on tullut vastaan.

Kysely lähti yhteensä 155 voittajalle (tämä kuulostaa pieneltä luvulta! – voittajia pitäisi olla enemmän) ja näistä 78 otti osaa kyselyyn.

Negatiivisia kokemuksia lottovoittajilta

Yleisin pointti mistä Lottohullutkin ovat keskustelleet on lottovoitosta kantautuneen tiedon vuotaminen julkisuuteen. Veikkaus ei julkaise voittajien tietoja, vain paikkakunnan ja ostopisteen. Tästä huolimatta tietoja voittajien henkilöllisyydestä vuotaa esimerkiksi paikallispankin tai rivien ostopisteen kautta.

Yksi voittaja kommentoi, että ei ikinä tulee käyttämään paikallispankin palveluja. He eivät pystyneet pitämään salassa uutta vaurautta ja tämä aiheutti laajoja ongelmia voittaneelle taholle. Kavereilla riitti yllättäviä rahantarpeita joihin satoi pyyntöjä. Tämänkaltaiset ongelmat johtivat usein muuttoon pois kotikaupungista..

lottomiljonaarit ja pankki

Positiivisia kokemuksia lottovoittajilta

Suurin osa (yli 80% vastanneista) sanoo ettei tämänkaltainen voitto ”muuttanut” elämää – vaan kaikki jatkui kuten ennenkin. Eli arki ei muuttunut lottovoiton jälkeen. Kuitenkin suurin osa toteutti yhden unelmistaan, vaikka eivät voittorahoilla lähteneet ihan ”hulluttelemaan”.

Kyllä se vain on niin, että lotossa on kysymys juuri unelmoinnista. Lottovoitto mahdollistaa juuri unelmien toteutuksen.

Lue lisää unelmista, voittajista ja siitä miten parannat voitontodennäköisyyksiä tilaamalla Lottohullujen uutiskirje!

Mitä unelmia suomalaisilla on? Kyselyn perusteella 60% vastanneista matkusti paljon enemmän ja 44% osti uuden asunnon. Eli melko perinteiset unelmat ja haaveet!